Podeli vest

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je da će njegova ekipa pokušati sutra da pobedi Partizan u Beogradu, smanji na 1:2 u seriji a onda pobedi i u četvrtoj utakmici u glavnom gradu Srbije i da se nada da će postati prvi klub u istoriji koji se posle 0:2 na startu četvrtfinalne serije plasirao na Fajnal for.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KOŠARKA
Foto: Shutterstock

“Zaostajemo i nije lako, igraćemo na teškom terenu i to će nam otežati stvari, tako da ćemo morati da budemo čvršći nego ikad. Niko nikad nije stigao 0:2? Za sve uvek mora postojati prvi put, a zašto ne bi sad bilo tako? Razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, a ako bismo pobedili i u četvrtoj, biće i peta. Možemo da razmišljamo samo o jednoj utakmici, jer sve u svemu pobeda bi nam pomogla da se podignemo”, samouveren je Mateo.

Ona kaže da njegovu ekipu čeka paklena atmosfera.

“Atmosfera je veoma živahna, teraju vas da sumnjate u svoje mogućnosti, jer nije lako igrati pred toliko ljudi, koji su tako blizu, toliko uključeni u igru i koji toliko vibriraju i neprestano navijaju. Mi razmišljamo samo o košarci. Tamo je već jako teško pobediti i zbog atmosfere, kao i na drugim gostovanjima u Evropi. Neću da ulazim u to šta Željko Obradović ima da kaže svojim navijačima, jer ne mogu da ulazim u tuđe kuće. Ne putujemo sa više straha, razgovaraćemo i razmišljati o košarci. Desili su se incidenti koji nažalost nikada nisu smeli da se dese i sad svi moramo u svom delu posla da pričamo isključivo o košarci. Ništa se neće desiti, pričaćemo o košarci i igrati”, dodao je šef struke Madriđana.

Bez obzira na slabe partije koje su pružili u prva dva meča i izostanak Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka zbog suspenzije, Ćus Mateo još uvek veruje u igrače.

“Doživeo sam mnoge stvari sa ovom grupom, bez sumnje, i u ovom klubu. Ne samo u košarci, dešavaju se neočekivane stvari, i u fudbalu su se dešavale stvari koje su se smatrale nemogućim. Imam poverenje u ovu grupu jer su to pokazali i ranije. Ako od nekoga možemo da očekujemo povratak, onda je to od ove ekipe. Ništa nije napisano i, čak i ako imamo veliki minus, pokušaćemo da damo sve od sebe da sutra pobedimo”, istakao je Mateo.

Na pitanje ko će nadoknaditi izostanak suspendovanih Deka i Jabuselea, on odgovara da je svaka opcija moguća, ali najlogičnije je da uz Hezonju tu igra Korneli.

“Povremeno, čak i Rudi, koji ume u nekom trenutku da se ‘preruši’ u četvorku. Takođe Abalde… Cenim sve opcije, ali neću tačno da kažem šta ćemo da uradimo”, rekao je trener Reala.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: