Podeli vest

Matić je istakla značaj nastupa legende svetske kinematografije za promociju srpskog turizma, kulture i imidža naše zemlje u svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MATIC
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prisustvovala je izvođenju predstave „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ sa legendom svetske kinematografije Džonom Malkovičem u glavnoj ulozi, u Feliks Romulijani, u okviru Zaječarskog kulturnog leta i Art Link festivala.

Ministarka je zahvalila Malkoviču na zainteresovanosti i želji da nastupa u Srbiji.

Istakla je značaj njegovog nastupa za promociju srpskog turizma, kulture i imidža naše zemlje u svetu, izrazivši uverenje da će njegovo gostovanje učiniti Feliks Romulijanu i samu Srbiju još vidljivijom na kulturno-turističkoj mapi Evrope.

Poznati filmski i pozorišni glumac zahvalio je na toploj dobrodošlici i prilici da po drugi put nastupa u Srbiji – pre dve godine na FEST-u, a sada u okviru evropske turneje, u jedinstvenom ambijentu drevnog rimskog grada iz 3. veka, istakavši pozitivne impresije koje je stekao.

Predstavu „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ u režiji Mihaela Šturmingera, izveli su Džon Malkovič, soprani Čen Reiz i Suzan Langbejn sa orkestrom Bečke akademije, Vroclavski baroknim orkestrom i dirigentom Martinom Haselbekom, navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: