Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape pozvao je danas Francuze da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Francuskoj jer je, kako je naveo, reč o ključnom trenutku za francusku istoriju i da mlada generacija glasanjem može da utiče na rezultat izbora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mbape
Foto: Tanjug/AP Photo/Mićel Spingler/file

Uoči prve utakmice Francuske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Mbape je upozorio na “ekstremnosti” u trenutku kada francuska krajnja desnica pokušava da preuzme vlast na predstojećim parlamentarnim izborima, ne imenujući nijednog političara ili stranku, preneo je AP.

“Mi smo generacija koja može da napravi razliku, vidimo da ekstremi kucaju na vrata moći i imamo priliku da oblikujemo budućnost naše zemlje”, naveo je Mbape.

Mbape je ocenio da je izlazak na izbore važniji od sutrašnje utakmice kada Francuska igra sa Austrijom na Evropskom prvenstvu.

“Razgovor o politici neće ugroziti šanse Francuske na terenu”, naveo je Mbape.

Francuski predsednik Emanuel Makron raspisao je dva kruga parlamentarnih izbora za 30. jun i 7. jul nakon što je krajnje desničarska stranka Nacionalno okupljanje pobedila na izborima za Evropski parlament (EP) u Francuskoj 9. juna.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: