Podeli vest

Vrećica sa kokainom pronađena u Zapadnom krilu Bele kuće prošlog meseca navodno je pripadala nekome iz okruženja porodice Bajden, o čemu je obavešten predsednik SAD Džozef Bajden, prenose američki mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bela kuća
Foto: Shutterstock

Pozivajući se na neimenovane izvore iz službi bezbednosti, magazin ”Vojnik sudbine” (Soldier of Fortune) prenosi da, uprkos tome što je javno objavljeno da je,”zbog nedostatka fizičkih dokaza”, istraga o vrećici kokaina zatvorena, iako nije identifikovana osoba koja ju je nosila, nadležni su bili u stanju da otkriju o kome se radi.

“Ako želite ime, pitajte Džoa Bajdena. On zna o kome je reč”, rekao je navodno jedan od izvora za magazin, a drugi dodao da je reč “o nekome u ‘orbiti’ porodice Bajden, i nije reč o Hanteru”, aludirajući na predsednikovog sina, za kojeg se zna da je bio na odvikavanju od droga.

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi rekao je za “Njujork Post” da su navodi o vrećici sa kokainom “lažni”.

“Naša istraga nije mogla da dovede do osumnjičenog i nije bilo vidljivih otisaka prstiju ili DNK koji bi se mogli izvući iz kesice”, rekao je on.

Prošlog meseca istraga o vrećici sa kokainom pronađenim u blizini ulaza u prizemlje Zapadnog krila, kroz koje posetioci Bele kuće prolaze sa osobljem na putu do drugih prostorija, zvanično je okončana i objavljeno je da osumnjičeni nije otkriven. Istražitelji, takođe, nisu mogli da identifikuju konkretan trenutak ili dan kada je kesica ostavljena u kabini Zapadnog krila, blizu ulaza na donjem nivou gde je otkrivena.

Brzina istrage i njeni rezultati izazvali su, kako navodi Njujork Post, čuđenje i negodovanje kod mnogih javnih zvaničnika, uključujući i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

“Pitam se odakle je došao taj kokain, šta se desilo? To je bila najbrža istraga koju sam ikada video”, rekao je Tramp na mitingu u Nju Hempširu ove sedmice.

Kokain je droga sa liste II Zakona o kontrolisanim supstancama i njegovo posedovanje, upotreba i distribucija su nezakoniti prema federalnom zakonu.

Njujork Post podseća da je tajna služba prošle godine takođe otkrila i tragove marihuane u Beloj kući.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: