Podeli vest

U Crnoj Gori danas samo mafija slavi Prvi maj, jer jedino ona radi, dok samo 57 odsto radno sposobnih stanovnika ima neki posao, poručio je predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Budva - Crna Gora
Foto: Bilten/M.M.

Medojević je istakako da samo radikalne reforme vode ka ozdravljenju i spasu crnogorske države i naroda.

Dodao je da je u Crnoj Gori najniža stopa zaposlenosti u Evropi, ssto praktično znači da skoro svaki drugi radno sposobni stanovnik Crne Gore je van tržišta rada.

“Radna neaktivnost je posebno visoka kod žena”, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Lider PzP-a navodi da je svakom, ko bilo šta zna o ekonomiji, jasno je da je najveći strukturni i razvojni problem Crne Gore mali broj radnih mesta i mali BDP, skoro bez novostvorene vrednosti.

„Ekonomski model koji ne obezbeđuje održivi rast i koji gura zemlju u trajno siromaštvo i bankrot. Ekonomija siromaštva i kriminala. Ekspanzija parazitskih veštački izmišljenih radnih mesta u birokratiji koja ne pružaju nikakve usluge ni privredi ni građanima, podstaknuta je populističkim političkim programima koji imaju za cilj samo sticanje jeftinih političkih poena i prigrabljivanje vlasti, koja se onda koristi za lično bogaćenje”, napisao je Medojević i istakao:

“Demagogija, jeftini populizam, neoliberalni bankarski fašizam, parazitska ekonomija finansirana zaduživanjem, ekonomija šverca droge i cigareta i pranja prljavih para ne može dovesti do održivog rasta i razvoja naše zemlje i izlaska iz siromaštva skoro polovine naše populacije. Naprotiv, ovako bolesni model nepogrešivo vodi ka dužničkoj krizi, bankrotu javnih finansija, socijalnom raslojavanju, nestabilnosti i krizama”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: