Podeli vest

Medvedev je opisao odluku Litvanije da ograniči prolaz robe do Kalinjingrada, ruske enklave, kao deo istog “rata preko posrednika” koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Medvedev
Foto: Shutterstock

Rusija će doneti teške i sveobuhvatne protivmere kao odgovor na zabranu tranzita prema Kalinjingradskoj oblasti, koja može da “preseče dovod kiseonika“ za Litvaniju, poručio je zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, prenosi TAS S.

“Naravno, Rusija će preduzeti uzvratne mere, i one će biti veoma oštre. Neću još da kažem koje. Postoji mnogo mogućnosti, a značajan deo njih je ekonomski, i on može da ”odseče kiseonik” našim baltičkim susedima koji su preduzeli neprijateljske akcije“, naglasio je Medvedev u intervjuu za ruske medije.

Medvedev je opisao odluku Litvanije da ograniči prolaz robe do Kalinjingrada, ruske enklave, kao deo istog “rata preko posrednika” koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije.

Kao posledica toga, on veruje da bi odgovor Rusije mogao biti nesrazmeran.

“Postoji i opcija primene nesrazmernih mera, što bi, naravno, dovelo do velike eskalacije sukoba“, upozorio je Medvedev.

Po njegovom mišljenju, ovakva eskalacija bila bi loš izbor.

“To bi uticalo na obične Litvance, čiji je životni standard već nizak, a po evropskim standardima čak i oskudan. Ako pitate ljude u Viljnusu ili Kaunasu šta misle o takvim merama, dobićete iskrene, ali ne i posebno diplomatske odgovore. Litvanski političari se ulaguju pokornim ponašanjem a stanovnici pokušavaju da prežive u ovom teatru apsurda. I jednima i drugima je sve gore i gore”, zaključio je ruski zvaničnik, prenosi TAS S.

Litvanija je 18. juna saopštila da zabranjuje tranzit robe pod sankcijama EU preko svoje teritorije ka ruskoj enklavi Kalinjingrad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: