Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da SAD i njihove satelitske države pokreću ratove širom planete pod izgovorom širenja demokratije, ali njihov pravi cilj je da zarade novac.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Medvedev
Foto: Shutterstock

“Amerika i njeni sateliti pokušavaju da prošire svoju stratešku granicu na skoro svaki region sveta. Pod izgovorom širenja demokratije, oni pokreću ratove širom planete. U međuvremenu, njihov cilj je transparentan: zarada novca. Svuda nastoje da nametnu sopstvene vrednosti i običaje, traže savetnike, postavljaju zgodne vladare na vlast”, rekao je Medvedev na Svetskom festivalu mladih u Sirijusu.

Prema njegovim rečima, tamo gde se aktiviraju SAD treba “očekivati nevolje”, prenosi TASS.

“Ako ne otvoreni rat, onda pljačka pod maskom ekonomske pomoći. Ako ne državnim udarima, iako su u tome postali zaista dobri tokom 20. veka, onda stalni pritisci, zajmovi, laži i licemerje. Svuda i u nezamislivim razmerama”, precizirao je Medvedev.

On je naveo da Amerikanci deluju i u Centralnoj Aziji, na planinama Zakavkazja, vodama Crnog i Kaspijskog mora, Bliskom Istoku.

“Amerikanci nekako imaju posla u svim ovim regionima. Njihov nezdrav geopolitički apetit, njihova politička bulimija, ako hoćete, odavno se pretvorio u neobuzdanu proždrljivost”, rekao je Medvedev.

On je napomenuo da se SAD, dok sprovode svoju spoljnu politiku, oslanjaju na mrežu od preko 900 vojnih baza, nekoliko vojnih flota i najveći vojni budžet na svetu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…