Podeli vest

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan pokrenuli su novu veb stranicu Sussex.com, koju su nazvali po svojim titulama vojvode i vojvotkinje od Saseksa, i na kojoj stoji njihov grb, dok je izjava da služe monarhiji izostala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TanjugMartin Meissner (STF)

Izvor blizak paru demantovao je tvrdnje da oni pokušavaju da ožive medijsku karijeru kroz korišćenje titule i branio taj potez jer, kako je istakao, oni su “vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i to je njihovo prezime”, prenosi Dejli mejl.


Drugi su, ipak, upozorili da bi veb stranica, koja uključuje biografije o paru i popis njihovih nedavnih aktivnosti, mogla da izazove negodovanje Bakingemske palate.
“Imaće pravih problema zbog korišćenja titule Saseks. To je dinastička titula i ako ima bilo kakvog nagoveštaja komercijalizma u vezi sa njom, stranica će morati da bude ugašena. Prosto je zapanjujuće da oni ne vide koliko je taj potez neprijatan”, rekao je neimenovani izvor.


Novi sajt sadrži biografije para i opisuje princa Harija kao “humanitarca, vojnog veterana, borca za mentalno zdravlje i aktivistu za zaštitu životne sredine”.


Vojvotkinja Megan je okarakterisana kao feministkinja i borac za ljudska prava i jednakost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: