Podeli vest

Fudbaler Lionel Mesi podelio je humanitarnu pomoć u Siriji i Turskoj u vrednosti od 3,5 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten/Tanjug

mesi
Foto: Shutterstock

Prema izveštajima turskih medija, Argentinac je zatražio od svoje fondacije da pošalje pomoć mestima zemljotresa.

Fondacija Leo Mesi brine o zdravlju i obrazovanju djece širom svijeta, a fudbalerov stariji brat Matias organizuje aktivnosti u partnerstvu s UNICEF-om.

UNICEF u Srbiji poziva građane da upute pomoć Turskoj i Siriji

UNICEF u Srbiji pozvao je građane i kompanije da upute hitnu finansijsku pomoć Turskoj ističući da su slike koje stižu iz Tirske i Sirije “veoma potresne”.

Tim apelom Unicef se pridružio globalnom apelu u cilju obezbeđivanja pomoći za više desetina hiljada dece i porodica pod rizikom, a nakon dva razorna zemljotresa i desetina naknadnih potresa koji su pogodili jugoistočnu Tursku i Siriju.

Kako je saopšteno, hiljade domova je uništeno, mnoge porodice su ostale bez krova nad glavom i izložene su vremenskim neprilikama u doba godine kada temperature redovno padaju ispod nule, a sneg i ledena kiša su uobičajeni.

“Činjenica da se prvi zemljotres dogodio tako rano ujutru, kada je veliki broj dece čvrsto spavao, učinila ga je još opasnijim, a naknadni potresi donose kontinuirane rizike. Naša srca i misli su sa pogođenom decom i porodicama, posebno onima koji su izgubili najmilije ili su povređeni. Naš prvi prioritet je da obezbedimo da deca i porodice koji su pogođeni posledicama zemljotresa dobiju podršku koja im je očajnički potrebna”, kazala je izvršna direktorka UNICEF-a Ketrin Rasel.

Kako se navodi donacija može uplatiti na račun UNICEF-a u Srbiji u Banci Intesa na broj: 160-666-18, kao i da je prilikom uplate potrebno navesti svrhu uplate: 0123 – Pomoć deci i porodicama u Siriji i Turskoj ili putem sajta https://donacije.unicef.rs.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…