Kompanija Meta će već od septembra izbaciti na tržište četbotove na bazi veštačke inteligencije (AI) koji će predstavljati razne ličnosti i diskutovati sa korisnicima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

META
Foto: Shutterstock

Prema navodima dobro upućenih izvora, Meta razvija četbot koji govori kao bivši predsednik SAD Abraham Linkoln, dok će drugi četbot u stilu surfera savetovati korisnike o mogućnostima za putovanja, prenosi Rojters.

Ovi proizvodi će imati nove funkcije pretraživanja, a davaće i razne vrste preporuka. Kompanija Meta nije odmah odgovorila na molbu za komentar ovih navoda, koji su se prvo pojavili u listu Fajnenšl tajms.

Meta je prošle nedelje prijavila značajan rast prihoda od reklama u drugom kvaratalu i saopštila da u trećem kvartalu očekuje vrlo dobar rezultat.

U ovom trenutku se bori da zadrži korisnike na svojoj novoj platformi Treds, koja je pokrenuta 5. jula, navodi britanska agencija.

Za samo pet dana je stekla 100 miliona korisnika, ali šef Mete, Mark Zakerberg, je nedavno priznao da je Treds u međuvremenu izgubila više od polovine korisnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: