Podeli vest

Na sastanku je posebno istaknuta važnost blagovremenog izvođenja radova na održavanju kao deo priprema elektroenergetskog sistema za grejnu sezonu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Sindikata radnika Elektrodistribucije Srbije o mogućnostima za efikasnije funkcionisanje ovog preduzeća, održavanju distributivne mreže i pitanjima važnim za položaj zaposlenih u tom preduzeću.

“Elektrodistribucija je važno preduzeće u energetskom sistemu, posebno u uslovima energetske krize, kad je potrebno da budemo zajedno i da uradimo sve kako bi elektroenergetski sistem bio stabilan i spreman za zimu. Ministarstvo neguje partnerski odnos sa svim sindikatima i verujemo da samo u saradnji države, poslovodstva i sindikata možemo da budemo uspešni”, rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je posebno istaknuta važnost blagovremenog izvođenja radova na održavanju kao deo priprema elektroenergetskog sistema za grejnu sezonu, saopštilo je ministarstvo.

Predstavnici Sindikata radnika Elektrodistribucije Srbije informisali su potpredednicu vlade i tim ministarstva, između ostalog, o problematici u vezi sa održavanjem distributivne mreže, predlozima za povećanje efikasnosti kroz unutrašnju reorganizaciju i pregovorima o zaključenju kolektivnog ugovora kod poslodavca.

Kad je reč o pitanjima u vezi s unutrašnjom organizacijom EDS-a, na sastanku je rečeno da je ministarstvo spremno da podrži sva rešenja o kojima se dogovore sindikat i poslovodstvo Elektrodistribucije Srbije koje bi obezbedilo efikasnije funkcionisanje sistema.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: