Podeli vest

Mihajlović je navela da će Srbija imati dovoljno sirove nafte i da je procenat ruske nafte koji je uvožen bio različit, pa je ova nafta poslednjih meseci činila 50 odsto, dok je lane taj odnos bio drugačiji u korist neruske nafte.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Srbija više neće uvoziti rusku naftu kroz JANAF, izjavila je danas za Tanjug ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i navela da će kroz naftovod JANAF ubuduće u Srbiju biti uvožena samo neruska nafta.

“Mi imamo svojih 20 odsto nafte, toliko proizvodimo, a ostalih 80 odsto biće neruska nafta. Koliko znam, Naftna industrija Srbije kao jedini uvoznik sirove nafte u Srbiju ima dogovor sa JANAF-om da do 5. decembra, naftu koju su nabavili iz Rusije ona prođe ovim naftovodom a da njime od tada ide samo neruska nafta“, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je da će Srbija imati dovoljno sirove nafte i da je procenat ruske nafte koji je uvožen bio različit, pa je ova nafta poslednjih meseci činila 50 odsto, dok je lane taj odnos bio drugačiji u korist neruske nafte.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: