Podeli vest

Poslednjih sedam, osam dana, Srbije ne uvozi struju, što je izuzetno značajno za budžet zemlje, rekla je danas Tanjugu ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIĆ/ARHIVA

Za 17 dana oktobra potrošeno je oko 16 procenata manje električne energije nego u istom periodu prošle godine, a poslednjih sedam, osam dana, Srbije ne uvozi struju, što je izuzetno značajno za budžet zemlje, rekla je danas Tanjugu ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

“Država je obezbedila sve što je potrebno i što zavisi od države kad govorimo o električnoj energiji, obezbedili smo da imamo i da će nam doći određene količine dodatnog uglja, zatim da finansijski budemo toliko stabilni da možemo da uvezemo struju kada nam ona bude bila potrebna”, rekla je ministarka.

Što se tiče gasa, Mihajlovićeva kaže da je Banatski dvor pun, kao i skladište u Mađarskoj, a da takođe dobijamo gas kroz Balkanski tok.

“Obezbedili smo i sve što se tiče naftnih derivata, izgradili smo dodatna skladišta, mi sada imamo i benzina i dizela, TNG-a, kerozina i mazuta, i svega za po nekoliko meseci. Obezbedili smo toplanama sve što im treba, čak bez obzira da li je neka toplana ili grad vratio svoj dug i imao novca da to plati”, rekla je Mihajlovićeva.

Što se tiče njenog učesća u novoj Vladi, ministarka je rekla da ne zna da li će biti deo Vlade, ali da svakako pre toga želi da razgovara o tome šta se od nje očekuje.

“Ne mogu da kažem da li ću biti u Vladi ili neću. Uzelim da ozbiljno porazgovaram sa ljudima koji će voditi Vladu, pre svega sa predsednikom o tome šta je to što se traži od svakog ministra i da li se ja vidim u toj Vladi ili ne, i da li mogu da ispunim ta ocekivanja”, rekla je Mihajlovićeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ