Podeli vest

Ministarka Mihajlović je rekla da Ministarstvo juče poslalo pismo u Tužilaštvo kojim je zatražena informacija o krivičnim prijavama protiv Grčuća kojih ima ukupno tri

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/ARHIVA

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović rekla je danas da ukoliko je istina da je tužilaštvo odbacilo prijavu protiv bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića, to predstavlja loš primer za sve ostale direktore javnih preduzeća koji neće snositi odgovornost za svoj rad.

Ona je za TV Hepi rekla da je Ministarstvo juče poslalo pismo u Tužilaštvo kojim je zatražena informacija o krivičnim prijavama.

“Juče smo poslali i pismo tužilaštvu u kojem tražimo da nas informiše, jer nije u redu da saznajemo iz novina da je prijava odbačena. Ako je to istina da on kao generalni direktor nije mogao da bude upoznat sa dešavanjima u kompaniji, onda treba da ukinemo tu funkciju, nije nam potrebno to mesto ako ono sa sobom ne nosi odgovornost ni za šta. To je loš primer za sve druge, koji će misliti da mogu da rade šta hoće, da neće biti odgovorni, jer će država plaćati milijarde umesto njih”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da je Ministarstvo podnelo tri krivične prijave protiv Grčića.

„ Jednu zbog štrajka koji je organizovao i zaustavio proces rada na kopovima u periodu od pet sati i tako zaustavio i proizvodnju otkrivke, drugu jer je nezakonito bio v. d. direktora EPS-a i treću za kolaps koji se dogodio decembra prošle godine, zbog čega sada cela država trpi. Posledice lošeg upravljanja jesu milijarde evra koje dajemo da bismo imali dovoljne količine električne energije”, objasnila je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: