Podeli vest

Mhajlović je izjavila da će inspekcije u narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada usvojila.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/NIKOLA MLADENOVIC

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni i da će inspekcije u narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada usvojila.

Ona je istakla da sada predstoje aktivnosti da se pomogne “Srbijašumama“ kako bismo imali dovoljno sirovog drveta, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

”Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima”, rekla je Mihajlovićeva prilikom obilaska radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Novi Pazar-Tutin.

Dodala je da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime i da se na tome radi već godinu dana unazad.

“Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji”, navela je ministarka Mihajlović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: