Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila nema informaciju da je odbijena prijava protiv bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlovic zorana
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da to ministarstvo još uvek nije zvanično dobilo da je krivična prijava protiv bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića odbačena i da ne zna šta će nam onda dirketori ako nikada neće snositi nikakvu odgovnornost, a imaju velika prava.

Na pitanje kako komentariše to što je odbačena krivična prijava protiv Grčića, da li je to njen poraz po tom pitanju, Mihajlovićeva je gostujući na TV K1 rekla da ne zna zašto se sve to tako desilo kada je reč o Grčiću, ali i drugim prijavama koje je sa ozbiljnom dokumentacijom podnosilo Ministarstvo rudarstva i energetike.

Kada je reč o Grčiću, ističe da ministarstvo još nije dobilo zvanično obaveštenje, već samo da su informisani o tome putem medija.

“Bilo je puno krivičnih prijava. Bile su prijave i za Grčića, Srbijagas, životnu sredinu, za male minihidroelektrane i za Kopaonik… Dosta ih je bilo. Ne znam zašto se sve to tako desilo, jer je u mnogim krivičnim prijavama bila ozbiljna dokumentacija kao dokazni materijal”, navela je ministarka.

Ističe da svakako nije ona ili neko iz ministarstva seo i napisao nešto i podneo bez ozbiljne dokumentacije.

Mihajlovićeva ističe da objašnjenje o odbacivanju krivične prijave za Grčića nije u redu.

“Šta će nam onda direktori. Kaže se u obrazloženju da je on bio samo direktor. Sve što pričamo je iz medija, ako je tako, onda to nema veze sa životom. Kao on je bio samo direktor, a protiv drugih se vode procesi. To je potpuno bezveze, pa onda nam direktori ne trebaju, šta će nam ako nikada ne snose odogovornost, a imao je (Grčić) ogromna prava – da ne investira u EPS i da ne vodi računa o termoelketranama”, navela je Mihajlovićeva.

Dodaje da je njena jedina krivica što je rekla da najveći problem predstaljvaju EPS i Srbijagas, a što se nažalost ispostavilo kao tačno, pošto smo samo u decembru dali više od 150 miliona evra na uvoz struje pošto smo imali kolaps u elektroenergetskom sistemu.

Nama ne treba još Grčića, poručila je Mihajlovićeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: