Podeli vest

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji, Kristoferom Hilom, o saradnji u oblasti energetike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlovic hil
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike razgovarano je i o zaključivanju sporazuma o strateškoj saradnji između vlada dveju država u oblasti energetike u Srbiji.

“Srbija je na početku energetske tranzicije i potrebni su nam i iskustvo i znanje onih koji su u tom procesu ispred nas, ako želimo da povećamo proizvodnju čiste energije i budemo energetski bezbedni. Više od godinu dana smo radili i pripremali nacrt sporazuma između dveju vlada o strateškoj saradnji u oblasti energetike, koji bi bio veoma važan korak u unapređenju saradnje Srbije i SAD u ovoj oblasti”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da Srbiju očekuju veliki projekti u energetici, među kojima je jedan od najvažnijih, projekat prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Ðerdap 3.

Ambasador Hil je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj saradnji i izrazio očekivanje da saradnja dve zemlje u oblasti energetike može biti dodatno unapređena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: