Podeli vest

Ministarka Zorana Mihajlović je istakla da su regionu sada potrebni mir i stabilnost, a ne nove krize

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIĆ/ARHIVA

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da su u uslovima ekonomske i energetske krize u Evropi regionu preko potrebni mir i stabilnost, a ne izazivanje novih kriza i vraćanje u prošlost.

“Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić čine sve da sačuvamo mir i stabilnost u regionu, iako je to veoma teško kad prištinski političari imaju neke druge interese na umu, a koji su suprotni interesima svih ljudi koji žive na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnost.

Ovo je ko zna koji put da Priština povlači jednostrane poteze kojima pokušava da destabilizuje čitav region, a da nije ispunila ni one obaveze koje je sama potpisala, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština sa kojom se kasni devet godina”, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je istakla da se očuvanje stabilnosti i razvoj regiona mogu postići samo kroz dijalog, kompromis i spremnost na saradnju u cilju bolje budućnosti za sve građane.

„Potezi koje vuče Priština mogu da nanesu samo štetu i vode u to da region, umesto da bude prepoznat po ekonomskom razvoju, postane izvor novih kriza i nestabilnosti, a to znači i zaustavljanje razvoja i dalji odlazak ljudi. Bez obzira na sve pritiske i provokacije, Srbija je uvek bila i biće uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, i nastaviće da traga za održivim rešenjima”, rekla je Mihajlović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: