Podeli vest

Mihajlović je istakla da takođe smatra da bi bilo dobro da se svi članovi Vlade Srbije, počev od nje, u javnim nastupima pridržavaju zvanične politike Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZORANA MIHAJLOVIĆ
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIĆ/ ARHIVA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da joj je drago što Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista, kako je navela, “malecke stranke koji zauzima veliko mesto u Vladi Srbije”, ima mogućnost da propagira svoje stavove i što priznaje da oni nisu zvanična politika te iste vlade u kojoj sedi, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

Istakla je da takođe smatra da bi bilo dobro da se svi članovi Vlade Srbije, počev od nje, u javnim nastupima pridržavaju zvanične politike Srbije.

” Oni kojima se zvanična politika Vlade Srbije ne dopada i sa kojom se ne slažu, uvek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera“, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je pročitala program Pokreta socijalista naslovljen kao „borbena levica” koji je objavljen na njihovom sajtu.

“U tom tekstu nigde nisam pronašla da se pominje ”srpski svet” i da se zalažu za ovu ideju, kako tvrdi njihov lider. Sad, ili tekst nije apdejtovan, ili je sve to samo u glavi njihovog lidera“, rekla je Zorana Mihajlović.

Vulin je juče rekao da stvaranje srpskog sveta i ujedinjenje Srba nije zvaničan stav Vlade Srbije, već njegov lični stav i deo programa njegove stranke.

“Stvaranje srpskog sveta nije stav vlade, baš kao što nije zvaničan stav Vlade Srbije da treba uvesti sankcije Rusiji, biti jasniji, ma šta to značilo, po pitanju sukoba u Ukrajini ili da treba podržati britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod”, kaže Vulin.

Reagujući na ranije navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da njegov stav o ujedinjenju Srba nije stav Vlade Srbije,Vulin je kazao da je stvaranje srpskog sveta njegov lični stav i deo programa Pokreta socijalista koji predvodi, a ministarki je poručio: “Za razliku od brojnih političara, a među njima i pojedinih članova Vlade Srbije, ja imam ideologiju i uverenja i stavove i nije mi potrebno da mi bilo koja ambasada odobri šta mislim i kako treba da radim”


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: