Podeli vest

Predsednik Hrvatske tvrdi da je Vučićev nastup u Glini (1995) krivično delo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

milanović
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

 Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Glini (1995) za krivično delo, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu upitan da ponovo komentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske.

“Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju”, ponovio je Milanović i upitao zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna.

“Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica (trn) s Krka. Dobrodošla je”, kazao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Tvrdi da je Vučićev nastup u Glini (1995) krivično delo, kao i da je, navodi, “bila politička odluka da se preko nekih stvari pređe”.

“Mislite li da bi u Hrvatskoj neko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića”, upitao je i dodao da to nije pametno.

“Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše”, naveo je Milanović, nakon što je učestvovao u preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije SAD.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: