Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milaović ponovo je danas optužio premijera Andreja Plenkovića da je lagao svih ovih dana i da nastavlja da laže čime pre svega, kako je rekao, gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

milanović
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR/Arhiva

Komentarišući upad policije u Ministarstvo kulture, Milanović je novinarima u Sibinji rekao da su oni tamo po nalogu Evropskog javnog tužioca, a da smo, kako je kazao, čuli od Plenkovića i sudije Ivana Turudića, da EPPO treba ukinuti.

Osvrnuvši se na izjavu Plenkovića da je on, kao premijer trebalo da reaguje na sudiju Ivana Turudića 2015., Milanović kaže da “jedan propust, ne uključuje drugi i da to nije izgovor”.

“To je bezobrazluk jer smo se poslednjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva”, rekao je Milanović koji predviđa da se Plenkoviću diže oluja i da će to kako kaže, biti prilika da vidi kako je kada se gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

“Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dve vijuge. Juče su ga (Turudića) opet ulovili, izgleda da ga je (Zdravko) Mamić dovezao na RTL, kako slatko! Ne radi se o redukovanoj izjavi, već o presnoj seljačkoj laži”, kazao je Milanović.

Podsetio je da su sudije protiv Turudića pokrenule postupak za kršenje kodeksa, što je jedan krak potrebnog postupanja, a radilo se o krivičnom delu i to je istragu.

“I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre”, rekao je Milanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: