Podeli vest

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je danas ostavku na sve funkcije u partiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanju

milatović
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

Milatović je u objavi na platformi X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Podsetio je da su prilikom osnivanja PES osnivači stranke građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive, kao i da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju, prenele su podgoričke “Vijesti”.

“Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrednosti”, istakao je Milatović.

On je istakao da je Pokret Evropa sad bio i da će ostati važan deo njega jer su “zajedno ispisivali istoriju demokratskih promena u zemlji”.

“Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta”, naglasio je Milatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: