Podeli vest

Slanje crnogorskih vojnika Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora, poručio je danas predsednik Crne Gore Jakov Milatović, na konferenciji za medije u Bukureštu, gde je u zvaničnoj poseti na poziv rumunskog kolege Klausa Johanisa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

milatović
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

“Slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora, ali na isti način na koji Rumunija podržava Ukrajinu i Crna Gora kao NATO saveznica od početka ruske agresije na Ukrajinu, snažno podržava i bilateralno i kroz multilateralne načine Ukrajinu u njihovoj borbi”, kazao je Milatović.

I rumunski predsednik poručio je da se slanju NATO vojnika u Ukrajinu ne može dogoditi, jer Ukrajina nije članica Alijanse.

“Da li postoji bilateralni dogovor između jedne države i Ukrajine na bilo koju temu, onda to se odnosi prevashodno na njihov bilateralni dogovor. Rumunija neće poslati vojnike u Ukrajinu. Mi podržavamo Ukrajinu na mnogo načina i nastavićemo kao što smo i do sada uradili”, zaključio je Johanis, preneo je portal RTCG.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: