Podeli vest

 Jedan od lidera novoformiranog pokreta Evropa sad, Jakov Milatović smatra nevažnim da li će se Ðukanović kandidovati ponovo za predsednika Crne Gore, jer, kako ističe, “svakako će izgubiti”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Milo Djukanović Đukanović
Foto: Shutterstock

 Jedan od lidera novoformiranog pokreta Evropa sad, koja će, zajedno sa strankama stare parlamentarne većine formirati vlast u Podgorici, Jakov Milatović pozvao je da i u ostalim opštinama stranke pokažu širinu i vlast formiraju sa Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA.

Gostujući u emisiji Načisto TV Vijesti, Milatović je kazao da je video i zaključao da je Demokratski front (DF) partija koja želi da vidi Crnu Goru kao punopravnog člana Evropske unije (EU) i koja poštuje sve njene međunarodne obaveze.

Isakao je i da od koalicija koja su pobedilie na lokalnim izborima očekuje inicijativu da Skupština Crne Gore sebi skrati mandat i da se ide na vanredne parlamentane izbore.

On je rekao da su i URA i SNP kažnjene na lokalnim izborima održanim u Crnoj Gori 23. oktobra zbog neracionalnih postupaka i koaliranja sa DPS.

Govoreći o predsedničkim izborima, koji će biti održani naredne godine, Milatović je rekao da ne sumnja da bi njegov stranački kolega i lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić bio jako popularan predsednički kandidat.

“Mislim da bi gospodinu Spajiću puno više odgovarala funkcija predsednika, potpredsednika vlade ili nekog ministra. Ne isključujem da će Spajić biti protivkandidat Milu Ðukanoviću”, rekao je Milatović.

Smatra nevažnim da li će se Ðukanović kandidovati ponovo za predsednika Crne Gore, jer, kako ističe, “svakako će izgubiti”.

“Najvažnije je da zajedno pronađemo neke dobre kandidate ili dobrog kandidata koji će objedinjavati interese svih građana”, rekao je Milatović.

Dodao je da misli da je bitnije ko će biti kandidat ostalih partija jer će od tog profila zavistiti budući predsednički mandat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!