Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da nema dilemu da je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori “zbog poslednjih dešavanja u vezi sa motivima i okolnostima usvajanja Rezolucije o Jasenovcu” i odgovornosti koju za to, kako kaže, ima parlamentarna većina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

“Smatram da su politički akteri koji obavljaju najvažnije funkcije u zemlji dužni da, umjesto relativizacije i izvrtanja realnosti, odgovornije pristupaju u odnosu na ono što su državni interesi Crne Gore”, naveo je Milatović na društvenoj mreži X.

Poseta Mišela je zvanično bila najavljena za sutra. Opozicija tvrdi da je otkazivanje Mišelovog dolaska opomena evropskih institucija Crnoj Gori zbog prošlonedeljnog izglasavanja Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen. Razlozi nedolaska Mišela u Podgoricu nisu saopšteni.

Opozicija, naime, tvrdi da je Mišel odložio posetu zbog Vlade i parlamenta, iako ga je u posetu Podgorici pozvao predsednik države Jakov Milatović. Inače, Milatović i Mišel će sastati sutra, ali u Briselu. Oni su taj susret dogovorili sinoć telefonom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: