Podeli vest

Koordinator manifestacije, Goran Miletić, je za Tanjug rekao da odluku o zabrani Europrajda mogu da donesu samo oraganizatori, a oni takvu odluku neće doneti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

goran miletić
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 Otkazivanje ili odlaganje Europrajda nije moguće i ukoliko budemo dobili formalinu odluku o tome, organizatori će se žaliti sudu i nadležni sud bi morao da odluči o našoj žalbi, izjavio je danas koordinator manifestacije Goran Miletić.

On je za Tanjug rekao da odluku o zabrani Europrajda mogu da donesu samo oraganizatori, a oni takvu odluku neće doneti.

“Jedino sta moze da se desi jeste da policija zabrani šetnju iz nekog od četiri razloga. Međutim ovakva hipoteticka odluka bi bila protivna Ustavu i Ustavni sud je sve ranije zabrane koje su bile slične proglasio protiustavnim, tako da bi i ova zabrana bila protivustavni čin”, istakao je Miletić.

On je napomenuo da se nijedan dodađaj koji se dešava tokom Europrajda u zatvorenom prosgtoru se ne može zabraniti.

“Ukoliko bismo dobili formalinu odluku koju očekujemo, organizatori Europrajda bi se žalili sudu i nadležni sud bi morao da odluči o našoj žalbi”, poručio je Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je u dogovoru sa predsednicom i većinom clanova vlade doneta odluka da se parada ponosa zakazana za septembra otkaže jer je država pritisnuta brojnim problemima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: