Borba sa osnova građanska prava kroz istoriju je oduvek bila teška i osporavana, ali i jedina moguća i ispravna, zaključio je Miletić, saopštili su organizatori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

miletić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Koordinator Evroprajda 2022. Goran Miletić saopstio je danas da su organizatori podneli tužbu Upravnom sudu povodom zabrane šetnje u okviru ove manifestacije.

“Apelujemo na Upravni sud da, u skladu sa praksom Ustavnog suda, do trenutka održavanja šetnje donese odluku kojom se poništava zabrana koju je izdao MUP i time omogući da u subotu 17. septembra u 17 časova šetamo i borimo se za svoja osnovna ljudska prava”, naveo je Miletić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da će se obratiti i Ustavnom sudu, od koga traže da, u skladu sa svojim prethodnim odlukama, zabranu šetnje proglasi neustavnom.

Miletić se osvrnuo i na saopštenje Višeg javnog tužilaštva o preduzimanju mera i radnji iz njihove nadležnosti u cilju zaštite javnog reda i mira.

„Molba i preporuka organizatora Višem javnom tužilaštvu jeste da pre bilo koje aktivnosti prvo još jednom konsultuje Ustav, kao najviši pravni akt ove države”, naveo je Miletih i ddoao da je delovanje organizatora i učesnika Evroprajda u potpunosti u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

“Borba sa osnova građanska prava kroz istoriju je oduvek bila teška i osporavana, ali i jedina moguća i ispravna“, zaključio je Miletić, saopštili su organizatori.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: