Podeli vest

Ne postoji pravna mogućnost za bilo kakve postupke, jer mi postupamo po saglasnosti koju smo dobili, kazao je Miletić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

goran miletić
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ARHIVA

Jedan od organizatora Evroprajda Goran Miletić rekao je da izjava ministra policije Aleksandra Vulina o tome da neće biti nikakve nedozvoljene šetnje i da se neće tolerisati nasilje na ulicama nema nikakve veze sa organizovanjem okupljanja kod Ustavnog suda i odlaskom na koncert.

“To nema nikakve veze sa nama. Dobili smo jutros obavešnje od MUP-a da su oni saglasni da se organizuje okupljanje kod Ustavnog suda i odlazak na koncert, jer smo mi prethodno prijavili skup”, rekao je Miletić u izjavi Tanjugu.

Upitan da li su spremni da protiv njih budu pokrenuti postupci koje je najavilo tužilaštvo ukoliko bude nedozvoljenih šetnji, on je kazao da za to “ne postoji pravna mogućnost”.

“Ne postoji pravna mogućnost za bilo kakve postupke, jer mi postupamo po saglasnosti koju smo dobili”, kazao je Miletić.

Miletić je, reagujući na izjavu premijerke Srbije Ana Brnabić da će svi biti bezbedni tokom Evroprajda, kazao da je važno da predstavnici vlasti daju garancije.

“Nema nikakve razlike u odnosu na ranije izjave koje su davali i predsednik Aleksandar Vučić i premijerka u kojima su oni naglašavali da svi građani moraju biti bezbedni, bez obzira da li se radi o šetnji ili o nekom drugom trenutku”, rekao je Miletić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: