Podeli vest

Goran Miletić posebno je zahvalio premijerki Srbije Ani Brnabić i njenom timu na doprinosu da se Prajd organizuje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

miletić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Jedan od organizatora Evroprajda Goran Miletić rekao je danas da se posle mnogo godina teškog rada u Beogradu održava Evroprajd, i da se proteklih dana pokazalo da je ova manifestacija veoma važna i za Srbiju i za region.

Posebno je zahvalio premijerki Srbije Ani Brnabić i njenom timu na doprinosu da se Prajd organizuje.

“Drago mi je što smo imali stalan dijalog sa vladom i tokom privljivanja za Evroprajd. Sve ovo ne bi moglo da se uradi bez saradnje sa gradskom vladom, policijom i vladom”, rekao je Miletić na prijemu koji je Brnabić povodom Evroprajda organizvala za strane diplomate u Palati Srbije.

On je rekao da mu je drago da su “konačno nakon toliko godina rada tima i mnogo komplikovanih dana i nedelja uspeli”.

“Tokom svih ovih dana videli smo Evroprajd kao veoma važan događaj ne samo za Srbiju, već i za ceo region. Zato smo se i prijavili. Za nas je solidarnost veoma važna, posebno ovih dana. Važno je da pokažemo da je sloboda okupljanja zagarontovana svima. Svi događaji odigrali su se po planu zahvaljujući policiji koja ih je sve osigurala”, kazao je Miletić.

On je dodao da “u Srbiji sve mora da bude teško”.

“Ali najvažnije je da imamo stalan dijalog sa vladom, podneli smo kandidaturu za Evroprajd, a vlada nam je, kao i gradska vlada i policija pomogla u organizaciji i održavanju ovog događaja. To bez njih ne bi bilo moguće”, rekao je Miletić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: