Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen sa odnose sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je večeras da “ni po koju cenu nećemo priznati nezavisnost lažne države Kosovo i toga moraju biti svesni svi koji nam prete i koji nas ucenjuju”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ/

Milićević je rekao da samo jedinstveni, gde god živeli, možemo sačuvati srpski narod i našu maticu Srbiju i dodao da Drina nije granica koja razdvaja srpski narod, već kičma koja spaja Srbiju i Republiku Srpsku.

On je večeras, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom po blagoslovu vladike budimskog Lukijana govorio na otvaranju kulturne manifestacije “Srpski dani” u Budimpešti.

Ministar je pozvao Srbe u Mađarskoj kao i širom dijaspore i regiona da podrže naš narod na Kosovu i Metohiji i napore predsednika Aleksandra Vučića koji se bori da sačuva mir i ljudske živote u južnoj srpskoj pokrajini.

Milićević je podsetio je da su Srbi uvek „krivi“ iako su upravo oni žrtve bilo to u Republici Srpskoj od 1992 do 1995, u Saveznoj Republici Jugoslaviji tokom NATO bombardovanja 1999. ili danas pod Kurtijevim terorom na Kosovu, navedeno je u saopštenju resornog ministarstva.

“Takođe, važno je istaći izuzetne i prijateljske odnose koje Republika Srbija i Mađarska danas imaju. Ovi odnosi, koji su verovatno i najbolji u našoj istoriji, plod su zajedničkog rada i posvećenosti čelnih ljudi naše dve zemlje, predsednika Aleksandra Vučića i premijera Viktora Orbana. Njihovo lično prijateljstvo i saradnja doprinose jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza između Srbije i Mađarske, ali i jačanju prijateljstva između naša dva naroda”, istakao je Milićević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!