Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je posetio Srbe koji žive u Kninu i opštinama Kistanje, Biskupija, Skradin i Ervenik na severu Dalmacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ (STF)

Ministar je u „Srpskoj kući“ u Kninu održao radni sastanak sa političkim predstavnicima Srba iz ovog kraja, kao i sa čelnicima srpskih udruženja, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Okupljene je upoznao sa projektima Vlade Srbije usmerenim ka sunarodnicima u dijaspori i regionu.

Srbi iz Knina su pohvalili dosadašnju saradnju sa kabinetom ministra Milićevića, i izrazili želju da u budućoj vladi Srbije postoji ministarstvo koje bi bilo njihov „most“ kao ostalim ministarstvima i institucijama u matici, dodaje se.

Predsednica Udruženja žena Kosovske doline Radmila Berić posebno je pohvalila projekat ministra Milićevića za organizaciju letnjih kampova za mlade iz regiona iz dijaspore.

Naglasila je da su se posle učešća u ovim kampovima deca iz Knina i okolnih mesta vratila sa osećajem ponosa što pripadaju istom narodu kao njihovi vršnjaci u Srbiji.

Ministar Milićević je pozvao Srbe iz Knina da i ovog leta pošalju svoju decu u kampove u Srbiji, a najavio je i druge projekte Vlade Srbije usmerene na podršku očuvanju jezika, ćiriličnog pisma, kulture i nacionalnog identiteta Srba u regionu, stoji u saopštenju.

Ministar Milićević sa saradnicima i načelnikom Opštine Kistanje Milanom Đurđevićem obišao je manastir Krka, gde ga je dočekao iguman Sevastijan.

Ova velika srpska svetinja podignuta je sredinom 14. veka, na mestu gde postoje hrišćanske katakombe iz 1. veka koje se vezuju za apostola Pavla. Ktitor manastira je bila sestra cara Dušana – Jelena Šubić. Danas u manastiru radi i pravoslavna bogoslovija koju pohađa nekoliko desetina učenika iz svih srpskih krajeva.

Članovima Fudbalskog kluba „Feniks“ iz sela Uzdolje ministar je predao dresove FK „Crvena zvezda“ koje je donirala uprava kluba, ističe se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ