Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević pozvao je danas Srbe koji žive u Nemačkoj da podrže široki narodni pokret za odbranu nacionalnih i državnih interesa, kao i za ekonomski razvoj Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/Ministarstvo bez portfelja/ Duško Vukajlović (HO)

- 
Miličević je istakao da je najvažnije da Srbi znaju da su jedan narod, bez obzira na to gde žive, navodi se u saopštenju ministarstva.

“Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage. Srbija i Srbi su uvek kroz istoriju bili jaki samo onoliko koliko su jedinstveni. Nažalost, često su različiti neprijatelji i okupatori uspevali da nas zavade, podele i da tako lakše vladaju nad nama. Kako su to radili kroz istoriju, tako pokušavaju i danas”, rekao je on i dodao da je najvažnije da Srbi gde god živeli i kakve god ideološke razlike imali kao temeljnu vrednost jačaju narodno jedinstvo po pitanju ključnih državnih i nacionalnih interesa.

“Kao što znate, Srbija i Republika Srpska danas se nalaze pred teškim iskušenjima i velikim pritiscima moćnika”, rekao je ministar Milićević.

je naglasio da naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, koji trpi teror ravan aparthejdu, nema drugih prijatelja i uzdanica sem svojih sunarodnika Srba ma gde oni živeli.

“Predsednik Republike Aleksandar Vučić je pokazao svu veličinu i snagu, iskazujući čvrstu nameru da Srbija ostane privržena dijalogu, kako ne bi bila unapred osuđena i napadnuta da odbija da učestvuje u traženju političkog rešenja za kosovsku krizu, istovremeno izražavajući čvrsto opredeljenje da zaštiti naš narod i naše nacionalne i državne interese”, rekao je on i dodao da to nikako ne sme da bude borba samo jednog čoveka.

Miličević je naglasio da je neophodno stvoriti što širi politički i narodni front za odbranu Srbije, ali i za njen ubrzani razvoj i prosperitet.   

“I kao što u tom frontu vidim sve nas koji živimo u Srbiji, verujem da je u njemu mesto i za sve vas, sve srpske patriote koji žive rasejani širom sveta”, poručio je ministar Milićević.

On je naglasio da su sloga i ljubav prema otadžbini najjače oružje uz pomoć koga može da izdrži sve pritiske i pobedimo svakog ko želi slabu i razorenu Srbiju, ko želi da progna Srbe sa Kosmeta, ili da nestane Republika Srpska.

Ministar je pozvao uticajne Srbe iz dijaspore da u Nemačkoj šire istinu o našem narodu i našoj zemlji svakom svom nemačkom kolegi i prijatelju.

Takođe je pozvao da investiraju u Srbiju, i naglasio da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju saradnje s dijasporom i stvaranju povoljnog okvira za investicije.

“Država Srbija radi i u narednom periodu će sve raditi da što više vas iz rasejanja trajno ili povremeno vrati u otadžbinu, da je zajedno gradimo i razvijamo. Budimo ponosni na našu prošlost i gradimo zajedno svetlu budućnost za naše naraštaje”, rekao je ministar i zahvalio Perku Matoviću iz Centra za nacionalnu politiku na organizaciji ovog skupa i pružanju prilike za okupljanje srpske zajednice.

Miličević je govorio na skupu Svesrpskog kulturnog kluba „Hamburg“, koji predvode ugledni Srbi iz Hamburga Zoran Bilić i Pavle Anđelković.

Prethodno je učestvovao na liturgiji u Hramu svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu kojoj je prisustvovalo više stotina pravoslavnih vernika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: