Podeli vest

Zaplenjene su falsifikovane i ilegalne slagalice, video igrice, društvene i kartaške igre, kockice za decu i lutke, a većina lažnih igračaka uvezena je iz istočne Azije u EU, Veliku Britaniju i SAD

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

igračke
Foto: Shutterstock

Druga operacija “Ludus II” koju koordinira Evropol dovela je do zaplene više od pet miliona potencijalno opasnih igračaka ukupne vrednosti od preko 18 miliona evra, saopštio je danas Evropol.

Evropol je koordinirao operaciju „Ludus II” usmerenu na trgovinu falsifikovanim igračkama i drugom robom između oktobra 2021. godine i februara 2022. godine, a zaplenjeni su brojni predmeti koji sadrže rizike kao što su izlaganje hemikalijama, gušenje, strujni udar, oštećenje sluha i opasnost od požara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tokom operacije zaplenjene falsifikovane i ilegalne slagalice, video igrice, društvene i kartaške igre, kockice za decu i lutke, a većina lažnih igračaka uvezena je iz istočne Azije u EU, Veliku Britaniju i SAD.

Navodi se da je “Ludus II” predvođen španskim državnim organima, koji su, uz podršku organa iz 21 zemlje, obavljali provere i inspekcije kako bi otkrili ilegalne pošiljke i skladištenje, a brojne racije usledile su nakon onlajn istraga pokrenutih na platformama za e-trgovinu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: