Podeli vest

Milionite putnica voza koji putuje na relaciji Beograd- Novi Sad dobila je godišnju kartu i železničku kapu koju joj je uručio ministar Tomislav Momirvić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SOKO
FOTO TANJUG/ MGSI/ ÐORÐE KRSTIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v.d. direktor Srbja voza Ivan Bulajić danas su na železničkoj stanici Novi Beograd Vesni Radmilac iz Beograda, kao milionitom putniku na relaciji Beograd -Novi Sad uručili godišnju kartu za ovu relaciju i železničarsku kapu.

“Ovo je lep dan za Srbiju, jer je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo linijom Beograd – Novi Sad i to pokazuje koliko je to drugačiji odnos prema železnici od pre samo nekoliko godina kada su ljudi zaboravili na prevoz železnicom”, rekao je Momirović.

Dodao je da je država sa ulaganjem u infrastrukturu i najmodernije vozove u saobraćaju između dva najveća grada u Srbiji otvorila novo poglavlje u železničkom transportu.

“Nastavljamo sa radovima na brzoj pruzi ka Subotici, a u oktobru ćemo ubrzatti i radove na deonici brze pruge Beograd – Niš. Već se određeni radovi na trasi kod Jagodine izvode, a u oktobru ćemo sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom potpisati ugovore o značajnm grantovima i bespovratnim sredstvima koja ćemo dobiti za ovu prugu, na kojoj će ukupna vrednost radova iznositi 2 milijarde evra”, rekao je Momirović.

V.d. direktora Srbija voza Ivan Bulajić naglasio je da je milioniti putnik na relaciji Beograd – Novi Sad dokaz da kada se ljudima pruže vrhunska usluga i kada im se omogući da koriste prugu i vozove kao u najrazvijenijim evropskim zemljama, da se onda putnici vraćaju železnici.

Dodao je da je to strategija još većeg vraćanja putnika železnickom saobraćaju koju će Srbija voz sprovoditi i u budućnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: