Podeli vest

Stranka Novi DS S usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom “Srbija mora biti velika”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOS JOVANOVIC
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je danas izmene statuta kojima je predviđena promena imena u Nova demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DS S, i usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom “Srbija mora biti velika”.

Deklaracija je značajna zbog određivanja položaja i uloge Srbije u svetu i mera je sposobnosti srpskog naroda i države za istorijsko bivstvovanje, saopšteno je iz DS S.

Deklaracijom se predlaže dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva – poput evropskog ekonomskog prostora.

Deklaracijom je definisano da bi uvođenje sankcija Rusiji, između ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim i ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo.

Na izbornoj sednici Skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik Miloš Jovanović.

Izabrano je i pet potpredsednika od kojih su Dejan Šulkić, Zoran Sandić, Predrag Marsenić i do sada obavljali tu funkciju, dok su dva nova potpredsednika Siniša Atlagić i Uroš Janković, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora.

Prilikom predloga za izbor Uroša Jankovića data je prednost fundamentalnom načelu pretpostavke nevinosti, nezavisno od sudskog postupka koji se trenutno vodi, navodi se u saopštenju.

Na Skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: