Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava kreću se od 50.000 do 100.000 dinara, izjaviko je danas pomoćnik načelnika Uprave za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Rade Milošević, i dodao da je broj ilegalnih prodajnih mesta pirotehnike zadnjih godina smanjen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

“Kao i svake godine, mi početkom decembra meseca kada se očekuje intenzivna kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava pred predstojeće praznike, vršimo kontrolu svih mesta gde smo u ranijem periodu, ili na osnovu dojava građana, dobili informacije da može doći do nelegalne trgovine pirotehničkih sredstava”, rekao je on za Tanjug.

Milošević je napomenuo da je zadnjih godina procenat nelegalne trgovine pirotehničkim sredstvima smanjen, s obzirom da su kazne i kontrole rigoroznije nego u prethodnom periodu.

Prema njegovim rečima, najčešće pirotehnička sredstva koja se zaplene su petarde, jer su, kako je objasnio, manjeg gabarita od drugih pirotehničkih sredstava i lakše se sklone, ukoliko dođe do kontrole.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ