Podeli vest

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Milošu Medenici, danas uhapšenom sinu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 sata.

To je za Vijesti saopštio njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

On je pojasnio da će Medenica u tom roku biti priveden kod sudije za istragu.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima.

“S obzirom da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik izneo odbranu i da mu je određena zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora”, rekao je on.

Jovanović je rekao da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

Dodao je da Medenica u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima jer se lečio na klinici za lečenje bolesti zavisnosti.

“Kada je završen proces lečenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima… Kupio je avionsku kartu, seo u avion i došao”, rekao je advokat, prenose Vijesti.

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda danas u 10.35 sleteo na aerodrom u Golubovcima.

Nakon hapšenja na aerodromu, sproveden je u Specijalno policijsko odeljenje (SPO).

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Prema navodima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti, prenele su Vijesti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru, dodaju Vijesti.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: