Podeli vest

Građani koji su prijavili štetu od poplava već početkom jula mogu da očekuju isplatu pomoći, izjavila je danas ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

begovic
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

“Republika Srbija pripremila je novac za pomoć građanima pogođenim poplavama, i oni koji su štetu prijavili već početkom jula mogu da očekuju isplate, a do sredine jula svi pogođeni dobiće predviđena sredstva”, rekla je ona.

Ministarka, koja je u svojstvu predstavnice Vlade Srbije boravila u Ćupriji, kako bi obišla područja pogođena poplavama, sastala se sa Jovicom Antićem, predsednikom te opštine i Ninoslavom Erićem, predsednikom opštinske skupštine i narodnim poslanikom. Nakon sastanka, ministarka je posetila vrtić “Šećerko”, čije su podrumske prostorije pogođene nedavnim poplavama.

Direktorka vrtića gospođa Snežana Ilić ministarku je uputila u detalje novonastale situacije i ukazala na potrebu da se izgradi nova zgrada vrtića, u kojoj bi svaka soba imala mokri čvor, i u kojoj bi sva deca, koje u Ćupriji prethodnih godina ima sve više, mogla biti smeštena. Ministarka je u Ćupriji obišla i domaćinstva tri porodice pogođene poplavama.

Takođe, otišla je i u selo Supska, gde je obišla dve porodice čija su domaćinstva takođe bila teško pogođena poplavama. “Stres kroz koji ste prošli ne može Vam niko nadoknaditi, ali ono što je u nadležnosti države biće učinjeno”, istakla je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: