Podeli vest

Neće biti odlaganja početka grejne sezone, neće biti ni restikcija, rekao je danas pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

GREJANJE - RADIJATOR
Foto: Pixabay

On je za TV Prva rekao da je sve je spremno što se tiče grejanja.

“Neće biti odlaganja početka grejne sezone, kao što neće biti ni restrikcija, o tome nismo razgovarali niti planirali”, rekao je on.

Dodao je da su preporuke koje je Ministarstvo predložilo apel i molba, a ne obaveze i odnose se i na javni sektor i na domaćinstva.

“Da svako u svom domenu uradi sve što može da smanji potrošnju električne i toplotne energije. Pitanje da li će vrtići, škole, bolnice imati struju i grejanje je besmisleno“ , rekao je on.

Objasnio je da preporuke nisu obavezne mere, već molba da javne ustanove, preduzeća, lokalne samouprave naprave svoj plan uštede.

” Sigurno je da komfor i bezbednost neće biti narušeni. Cilj je da probamo svi zajedno da budemo odgovorniji i solidarniji. To su sitnice koje mnogo znače, posebno kada govorimo o domaćinstvima koja će biti i nagrađena dodatno ukoliko potroše manje nego u istom periodu prošle godine“, rekao je on.

Ilić je poručio da nam je potrebna kultura štednje i drugačiji odnos prema energiji, pre svega električnoj.

” Mi trošimo četiri puta više energije nego što je to prosek u državama EU i potrebno da promenimo svoj odnos prema energiji”, rekao je on i dodao da Ministarstvo pomaže i pomoći će subvencijama i za zamenu stolarije i za postavljanje solarnih panela.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: