Podeli vest

Ministri unutrašnjih poslova zemalja Evropske unije izrazili su danas zabrinutost zbog rasta broja migranata koje preko Zapadnog Balkana ulaze u Uniju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Evropska unija
Foto: Shutterstock

Na ministarskom sastanku u Luksembrgu, komesarka za unutrašnju politiku Ilva Johanson saopštila je da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen bila u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da je, kako je kazala, dobijeno obećanje da će Beograd uskladiti viznu politiku sa evropskom.

“Treba da se počne sa vizama za migrante iz Tunisa, Indije i Burundija”, rekla je Johanson i dodala da očekuje od svih balkanskih partnera da usklade svoju politku sa evropskom.

Prema njenim rečima, situacija sa migrantima u Uniji postaje kritična i neke zemlje članice teško uspevaju da rukovode situacijom.

Johanson nije isključila mogućnost uvođenja, kako je rekla, drugih mera ako Beograd ne preduzme korake koji se od njega traže.

Češki ministar Vit Rakušen je najavio posetu Beogradu zajedno sa komesarkom Johanson i istakao važnost usklađivanja vizne politike sa Beogradom i drugim zemljama Zapadnog Balkana.

“Rezultat našeg razgovora danas je da EU treba sa zemljama Zapadnog Balkana treba razgovarati o harmonizaciji vizne politike između Unije I balkanskih zemalja. Komesarka Ilva Johnson I ja idemo u ovaj region počektom novembra”, rekao je Rakušan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ