Podeli vest

Pevač narodne muzike Miroslav Ilić održao je sinoć u beogradskoj Štark areni prvi od dva koncerta kojima obeležava 50 godina karijere.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

miroslav ilić
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Miroslav Ilić je slavljenički koncert upriličio na svoj 72. rođendan, a simbolično ga je otvorio pesmom “Voleo sam devojku iz grada”, sa singla kojim je 1972. godine počeo samostalnu pevačku karijeru.

Ilić je rekao da ga je ta pesma “uvela u muzičku priču”, a potom je zamolio posetioce “da svaki telefon bude jedna zvezda iznad Morave”, što je uz pesmu “Moravsko predvečerje” stvorilo upečatljivu sliku u ispunjenoj dvorani.

“Ovih dana sam želeo da napravim spisak ljudi koji su bili deo mog muzičkog života, ali sam shvatio koliko je imena i odustao sam. Jednom rečenicom se zahvaljujem svima koji su bili deo moje muzičke priče”, poručio je Ilić. Impresivni niz hitova i klasika narodne muzike, čuveni “Slavuj iz Mrčajevaca” je počeo sa “Selo moje cela Šumadija” i “Ova noć”, podigavši na noge raspevanu Arenu.

U pratnji izuzetno usviranog mnogoljudnog orkestra orili su se glasovi i harmonike u “Jedan dan života”, koju je raspoloženi Ilić izveo sa gošćom Dejanom, a zatim uz “Smej se, smej” i “Ti si me čekala” .

Iliću je na pozornici uručen buket sa 50 cvetova, dar od supruge kao podsetnik na jednu koju mu je poslala na početku karijere 1972. u Domu sindikata.

Potom je izveo “Bili smo drugovi” sa gostom Acom Lukasom, koji je naveo da nakon nekoliko svojih koncerata u Areni ovde prvi put oseća tremu, a potom je izveo sam nekoliko pesama.

U odličnoj glasovnoj formi Ilić nije dopuštao da padne raspoloženje izvevši “Nije život jedna žena”, “Jesen sedamdeset i neke”, “Lažu da vreme leči sve“, “Polomiću čaše od kristala”, ”Luckasta si ti”, “Pozdravi je pozdravi” i brojne druge hitove. Ilić će 11. decembra izvesti drugi koncert povodom “zlatnog jubileja” u Štark areni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: