Dopisnica Bi-Bi-Sija (BBC) iz Ukrajine Miroslava Petsa prenela je danas ingormaciju da je Šura Rjazanceva, bivša stilistkinja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, poginula u borbenoj akciji na ukrajinskom frontu

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Petr David Josek/File

. “Sanjala je o povratku na svoj rodni Krim i osnivanju porodice. Njeni deda i baka su se upoznali boreći se protiv nacista tokom Drugog svetskog rata. Osamdeset godina nakon D-Dana, Šura je izgubila život boreći se protiv Rusije”, napisala je Petsa, preneo je Njuzvik.

Međutim, ukrajinski portal Suspilne Krim preneo je danas da je Rjazanceva, koja jeste aktivno služila u ukrajinskoj vojsci, preminula od srčanog udara i to ubrzo nakon što je prošle nedelje proslavila četrdeseti rođendan.

Služba za odnose sa medijima 78. vazdušno-desantne ukrajinske brigade potvrdila je za Suspilne Krim da je Rjazanceva preminula od srčanog udara, pozivajući se na njen medicinski izveštaj, ali ostalo je nejasno da li je Rjazanceva preminula dok je bila u borbi. Nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini, Rjazanceva, koja je uzela ratno ime Jalta, priključila se najpre ukrajinskim teritorijalnim odbrambenim snagama, a kasnije je prekomandovana u vazdušno-desantne snage.

Ona je potvrdila da je bila lična stilistkinja Volodimira Zelenskog, koji je pre ulaska u politiku bio glumac, kao i stilistkinja glumaca ukrajinske TV produkcijske kompanije Kvartal 95. U ranijem izveštaju Suspilne Krim navodi se da je osoba identifikovana kao sestra Rjazanceve, Valerija Rjazanceva, objavila na Fejsbuku da je Šura preminula. “Nažalost, Šuročka više nije među nama”, stoji u FB objavi njene sestre Valerije.

U međuvremenu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je da Rusija mora proći kroz potpunu odgovornost za rat koji je izazvala. “Rusija mora platiti za svu štetu koju je prouzrokovala svojom agresijom – kako našoj zemlji, tako i našem narodu”, poručio je Zelenski na svom Iks nalogu. (Kraj) djj/mj


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: