Podeli vest

Misteriozni bljesak, koji je izazvao brojne spekulacije nakon što je osvetleo nebo iznad Kijeva, verovatno je posledica meteorita koji je ušao u atmosferu, saopštili su zvaničnici Ukrajinske svemirske agencije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Zvaničnici u Kijevu prvobitno su sumnjali da je u pitanju satelit NASA koji je pao na Zemlju, ali je američka svemirska agencija rekla je za BBC da je on i dalje u orbiti.

Vazdušne snage Ukrajine bile su uverene da nije reč o ruskom vazdušnom napadu.

Upozorenje na opasnost od vazdušnog napada je aktivirano, ali vazdušna odbrana nije bila u funkciji, naveo je šef kijevske vojne administracije Sergej Popko na Telegramu.

Bljesak je primećen na nebu iznad Kijeva sinoć oko 22.00 sata po lokalnom vremenu.

Na društvenim mrežama u Ukrajini pojavile su se teorije o tome šta je uzrok bljeska, a najpopularnija je bila da su ga izazvali vanzemaljci. Portparol vazduhoplovnih snaga Juri Ihnat rekao je za ukrajinsku televiziju da je bljesak viđen i iznad susedne Belorusije.

Ukrajinska svemirska agencija je saopštila da je bljesak verovatno povezan sa kosmičkim telom koje ulazi u guste slojeve atmosfere. Zvaničnici u Kijevu rekli su da je na stručnjacima da utvrde o čemu se radi i da je navažnija bezbednost grada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: