Podeli vest

MK grupa je, u želji da nastavi da pruža podršku porodičnim vrednostima u lokalnim zajednicama u kojima posluje, donirala 170.000 evra za rad novouspostavljenog “Programa podrške za majke i bebe” u Kraljevu.
Program sprovodi Fondacija SOS Dečija sela Srbija, a sredstva su iskorišćena za adaptaciju, opremanje i rad kuće u Kraljevu, u kojoj trenutno boravi pet majki i pet beba.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MK GRUPA/ JAKOV SIMOVIĆ

Podršku dobijaju i tri majke u svojim domovima, saopštila je MK grupa, koja duže od jedne decenije pruža podršku radu organizacije SOS Dečija sela Srbija kroz različite oblike pomoći.
“Višedecenijska saradnja sa porodicom Kostić i kompanijom MK Group krunisana je upravo Programom podrške za majke i bebe. Izuzetno smo ponosni na prijateljsku saradnju i odnose koje negujemo i moram da naglasim da je gospodin Miodrag Kostić jedini donator iz ovog dela Evrope koji je dobio najveće priznanje – Bedž časti, koje dodeljuje internacionalna organizacija SOS Dečija sela, koja ima svoje ogranke u 135 zemalja širom sveta”, rekla je nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković.


U kući u Kraljevu, u kojoj može boraviti sedam majki sa svojom decom, obezbeđena je neophodna zdravstvena i materijalna podrška za majke i bebe, psihološka podrška, kao i podrška ovim ženama u traženju posla i njihovom osamostaljivanju, kako bi po završetku programa bile osnažene da samostalno brinu o sebi i svojoj deci.
“Znamo koliko je lepo biti roditelj, ali upoznati smo i sa svim dilemama i nedoumicama koje ova uloga sa sobom nosi. U ovom programu, pored osnovnih zadovoljavanja životnih potreba, pružamo mamama podršku i reči utehe, nastojimo da ih osposobimo da mogu dalje da brinu o sebi i o svom detetu“, rekla je direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo Biljana Zorić Dimić.


Lidija Đorđević, korisnica ovog programa istakla je značaj ove vrste pomoći koju dobija kao samohrana majka i dodala da su volja za životom i radom najvažnije, kao i da za uspeh u ulozi roditelja treba puno podrške.

“MK Group je za adaptaciju, opremanje i rad kuće u kojoj borave majke i bebe u Kraljevu donirala više od 170.000 evra. To je dom koji je upravo naša kompanija prethodno izgradila za potrebe mladih. Sada je adaptiran i opremljen za pružanje podrške majkama i bebama i ponosni smo što ćemo na ovaj način pomoći trudnicama i porodiljama koje nemaju osnovne uslove za brigu o deci, kao ni podršku porodice ili partnera”, rekao je direktor sektora pravnih i opštih poslova MK grupe Jovan Purar.


Prethodno je u ovom prostoru kuće za majke i bebe bila “Kuća mladih”, koju je MK grupa izgradila još 2012. godine.
Pored ovoga, podrška je tradicionalno pružana i Centrima za jačanje porodice, zahvaljujući čemu su realizovane brojne aktivnosti za poboljšanje životnih uslova, roditeljskih kompetencija i obezbeđivanje bolje brige i uslova za odrastanje dece, kao i sprečavanje njihovog izdvajanja iz bioloških porodica.


Prošle godine finansijsku podršku radu Fondacije SOS Dečija sela Srbija dale su AIK Banka i MK Mountain Resort.
Za rad Centra za podršku porodici u Nišu, AIK Banka donirala je 65.000 evra, dok je Hotel Grand Kopaonik za rad Centra za podršku porodici u Raški donirao 47.000 evra.


Na ovaj način, samo prošle godine, Fondaciji SOS Dečija sela Srbija pružena je podrška donacijama u ukupnom iznosu većem od 280.000 evra, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: