Podeli vest

MMF je saopštio da prati potencijalne implikacije po finansijsku stabilnost nakon propasti Banke Silicijumske doline (SVB).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mmf
Foto: Shutterstock

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je da prati potencijalne implikacije po finansijsku stabilnost nakon propasti Banke Silicijumske doline (SVB) i izrazio uverenje da Vašington preduzima odgovarajuće regulatorne korake.

„Pažljivo pratimo razvoj događaja i potencijalne implikacije na finansijsku stabilnost i imamo puno poverenje u to da kreatori politike u Sjedinjenim Državama preduzimaju odgovarajuće korake za rešavanje situacije“, naveo je portparol MMF-a u izjavi za Rojters.

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je u nedelju da američka savezna vlada neće spasavati BSV, koja je bankrotirala u petak, ali da radi na tome da pomogne ulagačima koji su zabrinuti za svoj novac u toj banci.

Američka ministarka finansija je pokušala da umiri javnost koja se pribojava da bi kolaps BSV mogao da proizvede domino efekat i prelije se na druge banke u SAD. “Američki bankarski sistem je zaista bezbedan, otporan i ima dosta kapitala”, rekla je Jelen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: