Podeli vest

Mobilna mreža Telekoma Srbija, mts je peti put zaredom ostvarila najbolji rezultat na testiranju sa ukupnim rezultatom od 90,32 (od mogućih 100) poena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Rezultati istraživanja pokazuju da sva tri operatora ulažu značajna sredstva u infrastrukturu, tako da su njihove mreže na visokom evropskom nivou i u potpunosti spremne za uvođenje tehnologije nove generacije – 5G.


“Stalnim ulaganjima u mobilnu infrastrukturu i optimizaciju mreže postigli smo da mts i u ruralnim sredinama pruža uslugu visokog kvaliteta, uporedivu sa performansama mreže u najrazvijenijim evropskim zemljama. Uporednim ulaganjem u optičku infrastrukturu i povezivanjem baznih stanica već su stvoreni svi preduslovi za brzu primenu 5G, što će se u najvećoj meri odraziti na primenu digitalnih servisa pre svega u privredi”, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, saopštio je Telekom.


RATEL je istraživanje kvaliteta mreže sproveo tokom septembra, oktobra i novembra 2023. godine u različitim kategorijama, koje obuhvataju testiranja u gradovima (velikim, srednjim i malim), na putevima (autoputevi, glavni i ruralni) i u komplementarnim zonama (železnički koridori i hot-spot-ovi).


Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža testirane su: govorna usluga (sa 40 odsto učešća u ukupnom rezultatu) i usluge prenosa podataka (sa 60 odsto učešća u ukupnom rezultatu).
Usluga prenosa podataka je testirana kroz testiranje otvaranja internet stranica, usluge prenosa podataka, Jutjub videa i vatsap poruka.


Telekom Srbija će nastaviti da ulaže u infrastrukturu kako bi na najbolji način odgovorio na različite izazove sa kojima se operatori suočavaju u domenu opterećenja mreže, i kako bi svojim korisnicima i dalje pružao vrhunsko iskustvo mobilnih komunikacija, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…