Podeli vest

Negovano lice, uredna frizura i nova haljina nekada su bili dovoljni da se žena oseti lepom u svojim i tuđim očima. Da li je i danas tako?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

PIXABAY

Nažalost, ne možemo a da ne primetimo da je ženska lepota u eri socijalnih mreža, filtera i filera potpuno redefinisala pojam lepote.

Idemo da pogledamo instagram… skrolovanjem po feed-u, kako se to moderno kaže, jedna za drugom nižu se fotografije na kojima je koža blistava, ten ujednačen, nema pora, bora… nosevi su idealnog oblika ili pak podsećaju na Majkl Džeksona ( posle operacija naravno). Usne su predimenzionirane, zubi blistavi (boja ispod A1 nije prihvatljiva), a od tananog struka i nogu dužih od Snežane Babić-Sneki (nemoguće) počinjemo da se preispitujemo jesmo li dovoljno dobre.

 A kome? Čijim idealima treba da težimo  i da li su nam postavljeni previsoki standardi kada je u pitanju lepota? Na šta smo sve spremne da bi se nekome dopale? Da li ćemo se zadržati samo na instagram edit-u ili ćemo poželeti da omiljeni filter preslikamo na svoje lice i u stvarnom životu?

Nedavno je crvenim tepihom prošetala jedna od najlepših žena sveta, Monika Beluči, ali ovaj put sa svime što su joj godine i priroda donele, što je izazvalo gomilu gneva i ređalo niz negativnih komentara na njen račun. Ako nju nisu poštedeli , neće ni nas obične “smrtnike“. Pa zar ne znate da nije dozvoljeno šetati podočnjake? Kako to misliš porodila si se a ostao ti je stomak? Imaš klempave uši a vezala si kosu u rep?

Čekaj, tebi stvarno smeta onih par bora na čelu? Idi, ukloni ih. Pa ne kažemo mi da estetska medicina nema svoje dobre strane, a ni to da ti ne treba da radiš na sebi. Samo, budi svoja verzija sebe. Nemoj da krečiš fasadu kako bi se drugi divili tvojoj spoljašnjosti. Oboj se malo i iznutra. Prošaraj srce i um. Neka to bude nova percepcija o modernoj ženi. Ženi koja možda nije po merilu društva, ali sebi je baš taman.

U susret međunarodnom danu  žena, BILTEN.RS želi da ti kaže da od tebe lepše nema. Tvoje vreme je bilo juče, tvoje vreme je danas, a biće i sutra. Zato, budi majstor svoje sreće. Ne uklapaj se, živi.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: