Podeli vest

Tragični događaji koji su se odigrali prethodnih dana svedoče tome kakva nas budućnost čeka ako se ne izgrade mehanizmi da sve etničke zajednice mogu da učestvuju u javnom i ekonomskom životu, kao i da imaju samoupravu kakva je već ugovorena Briselskim sporazumom, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ

On je, obraćajući se u Tirani na Forumu ministara ekonomija Berlinskog procesa i Biznis forumu, kazao da je od najveće važnosti shvatiti da dugi period unilateralnog i autističnog pristupa, kao i kršenje osnovnih ljudskih i političkih prava ima svoju posledicu, a to je gubitak ljudskih života, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Regionalna saradnja je za nas od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je samo u prvih sedam meseci ove godine Srbija u trgovinskoj razmeni sa zemljama iz regiona ostvarila suficit u iznosu od 1,7 milijardi evra”, kazao je Momirović.

On je istakao da je cilj Srbije da ubrza proces pristupanja Evropskoj uniji i tako dodatno unapredi kvalitet života naših građana.

“Takođe, nastavljamo i sa naporima da pored čestih opstrukcija ostanemo čvrsto na tragu produbljivanja regionalne integracije i ekonomske saradnje. Ograničavanje ekonomskih sloboda, naročito u međusobnoj trgovini, kome danas nažalost svi svedočimo, veoma je opasan put”, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, kada ljudi nemaju poslove, populistička politika preuzima primat, a naš zajednički put je put ka EU i on podrazumeva slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala.

U saopštenju se navodi i da je Forumu ministara ekonomija Berlinskog procesa prethodio Biznis forum, posvećen predstavljanju glavnih dostignuća i aktivnostima usmerenih ka uspostavljanju jedinstvenog EU tržišta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: