Ministar Momirović je poručio da će se država oštro obračunati sa svim počiniocima, kao i interesnim grupama ukoliko se dokaže da one stoje iza kamenovanja vozova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tomislav momirovic
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/arhiva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je danas, povodom učestalog kamenovanja vozova na brzoj Beograd – Novi Sad, da će se država oštro obračunati sa svim počiniocima, kao i interesnim grupama ukoliko se dokaže da one stoje iza toga.

“Ne želim ni u koga da upirem prstom, niti da tvrdim nešto, ali ako se to pokaže kao istina, sa tim ljudima ćemo se oštro obračunati. Nećemo dozvoliti da bilo ko uništava ovu prugu i vozove koji su najbolji u istočnoj Evropi”, rekao je Momirović za Tanjug tokom obilaska pružnog prelaza Resnik.

On je rekao da će se u nadziranju vozova na brzoj koristiti i dronovi zajedno sa kamerama, fizičkim obezbeđenjem i policijom.

“Ne možemo da odvojimo samo jedan segment da je kljucan. Koristićemo i kamere, dronove i fizičko obezbeđenje, kao i podršku policije i repubčkog tužilaštva, kako bi sve ljude koji se spremaju da izvrše ovakva dela gonili. Ako se pokaže da iza uništavanja zelezničke infrastrukture stoje neke interesne grupe, sa njima ćemo se oštro obračunati”, poručio je Momirović.

Podsetio je da je napravljena radna grupa zajedno sa MUP-om i tužilaštvom koja će, kako je rekao, oštro goniti sve ljude koji uništavaju vozove i železničku infrastrukturu.

On je naglasio da je to državna i imovina građana Srbije.

Jeste ovu prugu napravila vlada vođena politikom Aleksandra Vučića, ali ova pruga pripada svim građanima ove zemlje, naglasio je Momirović.

“Samo u prethodnih nekoliko meseci na liniji Beogada – Novi Sad prevezeno je više od 400.000 putnika. Da li mislite da su svi oni glasači SNS? Apelujem na građane da vode racucna o našim vozovima”, naglasio je Momirović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: