Podeli vest

U poslednjoj fazi završeni su radovi na rekonstrukciji kolovoza od kružne raskrsnice na ulazu u naselje Gložan do ulaza u naselje Begeč u dužini od 5 kilometara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

momirović
FOTO TANJUG/ MGSI/ ÐORÐE KRSTIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Novi Sad – Bačka Palanka na deonici od 17,5 kilometara između Bačke Palanke i Begeča i najavio da bi sve trebalo da bude završeno do proleća.

Radovi su podeljeni u četiri faze, tako što je u prvoj fazi planirana izgradnja kružne raskrsnice na početku obilaznice oko Bačke Palanke, dok su u drugoj fazi u toku radovi na rekonstrukciji puta od kružne raskrsnice na početku obilaznice oko Bačke Palanke do nove kružne raskrsnice na ulazu u naselje Gložan u dužini od 10,2 kilometra.

Treća faza obuhvata izgradnju dve kružne raskrsnice na ulazima u naselje Gložan i rekonstrukciju kolovoza između njih dužine dva kilometra.

U poslednjoj fazi završeni su radovi na rekonstrukciji kolovoza od kružne raskrsnice na ulazu u naselje Gložan do ulaza u naselje Begeč u dužini od 5 kilometara.

“Cilj nam je da pustimo ovih 10 kilometara do kraja novembra. Pre toga smo završili pet kilometara do Čelareva, a pre nje kroz Futog i od Futoga ka Čelarevu, tako da su gotova tri sektora od četiri, kada pričamo o spajanju Bačke Palanke i Novog Sada. Ostaje nam najvažnije, kružni tok u Bačkoj Palanci i ja se nadam i uveren sam da ćemo na proleće uspeti i te radove da izvedemo”, rekao je Momirović.

Naglasio je da u uslovima velike energetske krize, kada je ceo svet fokusiran samo na uštedu energenata, Srbija nastavlja sa investicijama.

“Mi se nismo zaustavili ni na jednom strateški važnom koridoru, ni na jednom auto-putu, ni na jednoj brzoj saobraćajnici, a radimo i brzu prugu. Spajamo Novi Sad sa Suboticom i uskoro ubrzavamo radove od Beograda ka Nišu”, rekao je Momirović.

Ocenio je da su to projekti koji menjaju potpuno privredu naše zemlje, ali je dodao kako se istovremeno radi i na lokalnim saobraćajnicama.

Ministar je rekao da je strateško opredeljenje vlade da završi put od Novog Sada do Bačke Palanke, zato što tu postoji živa privreda sa velikim preduzećima i mnogo zaposlenih.

On je zahvalio Putevima Srbije za angažman na rekonstrukjciji puta i izrazio nadu da će ograničenje saobraćaja tokom radova biti minimalna.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da je značaj rekonstrukcije puta od Novog Sada do Bačke Palanke višestruk, pre svega za privredu koja gravitira ka Novome Sadu.

On je zahvalio ministarstvu, Pokrajinskoj vladi i Putevima Srbije na dobroj saradnji sa opštinom i na uspešno realizovanim radovima u prethodnom periodu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: